Již odehrané koncerty

20.12.2012 18:02

Neuvádíme zde úplně všechny bankrotí akce, nýbrž jenom výběr. Některé další akce najdete v podsekci Bankrotí stálé scény.

 

Horní Slavkov, kulturní dům, 15.9.2012
Sice se posluchači sešli v hojnějším počtu až těsně před plánovaným závěrem vystoupení, ale bavili se dobře. V tomto kulturním domě se v polovině 70. let pořádala západočeská kola Porty, což dobře ví Jenda jako jejich aktivní účastník.

 

Karlovy Vary - Diana, 5.8.2012
U příležitosti 100. výročí lanovky na Dianu vystoupil i Bankrot. Zpočátku se zdálo, že bude pršet, ale pak se mraky daly na rychlý ústup a vystoupení se povedlo. Za pódiem nás poslouchal i místní páv a ani on před "netradiční a nemoderní country" neprchl.

 

Vysoká Pec, Country sešlost, 14.7.2012
Na této přehlídce jsme vystoupili na úplný závěr, kdy rozpoznávací schopnosti diváků nebyly na takové úrovni jako na počátku přehlídky a teplota vzduchu neodpovídala normám pro jakoukoliv pec, tím spíše Vysokou. Přesto se naše vystoupení setkalo s kladným ohlasem a diváci nás nechtěli pustit z pódia. Zajímavostí bylo, že na akci vystoupilo pět kapel a ve třech z nich hrál Ivoš - jednak s námi, jednak jako host s Rychlou rotou Ríši Rychlíka (4R) a jednak jako záskok s brněnským Piknikem. Škoda, že na Peci nehrála i BG4. To by Ivoš prakticky neslezl z jeviště. :-)

 

Stanovice, 754. výročí založení obce, 30.6.2012
Vystoupení jsme zvládli i přesto, že jsme byli oslabení o Pavlise (pracovní důvody). Název obce svádí k domněnce, že jsme zde postavili náš kapelní stan, ale nebylo tomu tak, navíc jsme nebyli jedinými účinkujícími na těchto oslavách. Po delší době jsme oprášili písničku Čistá jak Vizovice od Fleretu, hráli jsme ji však v aktualizované verzi "Čistá jak Stanovice". Během našeho vystoupení panovalo nesnesitelné vedro "jako z pece". Klimatické podmínky se radikálně změnily až v závěru oslav během vystoupení skupiny s přiléhavým názvem Tajfun.


Jenišov, čarodějnice a křest CD 30.4.2012
30. duben 2012 se vepsal do historie jako den, kdy bylo pokřtěno CD "Bankrot na Oáze". Kmotrovství se ujal frontman Copu Míša Leicht a vystoupil i jako host, pár písniček včetně Tennessee Waltzu jsme si s ním zazpívali společně. Na vystoupení jsme mimo jiné předvedli převážnou většinu písniček, které jsme na CD nahráli, premiérově i Danny Boye.

 

Ostrov, Ostrovský kodrcák 3.9.2011
Na přehlídce Ostrovský kodrcák jsme v diváckém hlasování údajně skončili na druhém místě. Ivoš navíc vyhrál, protože hostoval i s vítěznou kapelou 4R.

 

Karlovarské kulturní léto 2011
Série osmi koncertů v rámci projektu Karlovarské kulturní léto, které jsme odehráli od června do září 2011 střídavě na koupailišti Rolava, na třídě TGM a na Tržní kolonádě. Tato série přinesla už na prvním koncertě významnou premiéru, neboť s námi poprvé vystoupil Pavel Pavlis Kohn a zazpíval si i svůj Nákladní vlak. Na druhém koncertě ze série jsme premiérově představili novou havajskou kytaru, kterou jsme nejvíc docenili v další Pavlisově sólové písničce Co se bude dít. Koncert číslo čtyři, který se odehrál 3. srpna na Rolavě, jsme si vyhodnotili jako nejlépe odehraný bankroťácký koncert.
Počasí se sice v tomto létě moc nevyznamenalo, ale právě na bankroťáckých akcích ukazovalo svou přívětivější tvář. Obvykle se vyjasnilo zhruba dvě hodiny před vystoupením a pak znovu začalo pršet až cestou domů. Jedinou výjimkou byl poslední koncert série, ale ten se odehrával pod střechou Tržní kolonády, tak nám vlastně bylo celkem jedno, že prší.

 

Mírová, vystoupení pro hasiče 19.6.2010
První vystoupení po odchodu Takyho. Nechceme riskovat výjezd posluchačů kvůli planému poplachu, takže instrumentálku "Step hoří" tentokrát nahrazuje lidovka "Co jste, hasiči". (Uvedenou instrumentálku, v americkém originále pojmenovanou Night Walk, jsme stejně překřtili na Noční Vary.)

 

Karlovy Vary, Tuhnická louka - pálení čarodějnic 30.4.2010
Pálení čarodějnic za doprovodu skupiny Bankrot s moderováním Míry Knechtla. Poprvé s akordeonem, poprvé s Karlem ml. za zvukařským pultem a poprvé s dalšími písničkami jako Skály, Oranžový expres nebo Chyť svůj hlas.


Sokolov, hornická pouť 12.9.2009
Hodinové vystoupení, které trvalo 30 minut. Viz termín "skluzavka" v našem slovníku (sekce Bankrotárium). Zvukařská cenzura dosáhla podstatně větších rozměrů oproti Hradohraní.


Hartenberg u Sokolova, Hradohraní 15.8.2009
Přehlídka FCT kapel proběhla v pohodovém duchu, premiéru si tu odbyly některé další písničky včetně Let šedesátých. Další premiéru měl Ivoš se zobcovou flétnou, ale zvukař mu ji zcenzuroval. Jinak bylo ozvučení poměrně kvalitní a Ivoš řádil na foukačku skvěle.

 

Karlovy Vary, pod Chebským mostem, Lázeňská folková loděnice 9.5.2009
Premiérové vystoupení nové sestavy s Nakym a Takym (tehdy ještě bez přezdívky). Šibeničně krátká doba na nácvik, spousta chyb, ale taky spousta pozitivní energie. Premiérově zazněly písničky Sen nebo Un poquito.


Mariánské Lázně, klub Morrison 24.4.2009
Jediné oficiální vystoupení Bankrotu v zakládající sestavě (Buck, Ivoš, Míra, Karel, Jenda). Byli jsme tu jako předskokani skupiny BG4. Jenda Kustra za perkusemi podal životní výkon a hlavně díky němu tato akce pro nás neskončila absolutním propadákem (jinak bychom ji tu radši neuváděli).
Během téměř desetiminutové dolaďovací pauzy před Prokletou plavbou většina diváků usnula a zbytek jsme mohli dohrát falešně, přesto jsme se zachovali jako profesionálové.


Praha, Balbínova poetická hospůdka 25.2.2009
Jako hosté Radka Tomáška zde vystoupili pouze bratři Urbanovi, ale v jejich podání zazněly převážně písničky ze současného či budoucího repertoáru Bankrotu: Pirát silnic, Balada lesního dělníka, Divný blues, Nepřetržitý provoz atd.